Tieteen uutispäivä

On taas erinomainen uutispäivä tieteelle. Kauppalehden mukaan: Suomalaisten korkeakoulutettujen osuus väestöstä nousee hitaammin kuin muissa maissa.Tieteellinen vilppi on myös yleistymässä, ei vain opiskelijaplagiointina vaan tutkijoiden keskuudessa (linkki lisätty 17.14, kun Sanoman nettisivut olivat kaatuneet aiemmin).

Helsingin Sanomien mukaan: johtajat käyttävät vähemmän aivojaan kuin alaiset. Kollega kuitenkin kertoi, että tämän ovat johtamisen tutkijat jo tienneet kauan: koska johtajat joutuvat tekemään niin paljon päätöksiä päivän aikana, päätöksenteko on pinnallista ja ilmeisesti energiatehokastakin (lisätietoja kuulema Mintzberg:ltä).

Lisäksi tietojärjestelmätieteilijää hauskuuttaa liki 400 mielenosoittajaa, jotka protestoivat massiivista potilastietojärjestelmähanketta Helsingissä. Surullista ja järjenvastaista on kuitenkin joukkorahoitetun ruotsin kielioppikirjahankkeen kariutuminen poliisin tulkintaan arpajaislaista. Joukkorahoitus on monelle yrittäjänalulle toteuttamiskelpoinen ja varteenotettava vaihtoehto, joka ilmiönä voisi tehdä yrittämisestä mahdollista ja sitä myötä myös työllistää tulevaisuudessa ihmisiä.

Turun yliopistolla kuitenkin pyyhkii hyvin: Vuoden tieteentekijäksi valittiin eläinmuseon esimies ja noustiin ranking-listalla sijalle 211.

Mainokset