E-joulu

Vaikka jouluun onkin vielä reilut 6 viikkoa, joululahjalistoja on kirjoitettu jo ahkerasti meidän perheessä. Eräässä nettimainoksessa luki ”E-joulu on enemmän!”, joka kuvaa hyvin jouluvalmistelujani toista vuotta. Pyrin ostamaan kaikki joululahjat netistä, ja  itse asiassa olen jo loppusuoralla, lähes kaikki on jo tilattu. Viime vuodesta viisastuneena aloitin hintavertailuilla, ja ostin ison kasan lahjakirjoja parista eri kaupasta sukulaisille ja kummilapsille, Adlibris sekä BookPlus vetivät sekä käyttöliittymällä että hinnoilla arvioituna pisimmän korren.

Viime vuoteen verrattuna lelukauppoja on enemmän netissä, mutta monet eivät paljon käytettävyyteen panosta. Haulla ”Lego XX” tulee paljon muitakin kuin muovisia rakennuspalikoita ja 400 hakutuloksen joukosta, joista näytetään sivulla vain 20 kerrallaan, vie aikaa löytää juuri se oikea omakotitalo aurinkopaneeleilla. Nettiasiakas ei ole kärsivällinen, seuraavasta kaupasta paketti löytyy saman tien hyvän valikon avulla. Muutamat kirjakaupat voisivat ottaa mallia isosta maailmasta, hyvä valikkorakenne ja selkeät kuvat sekä tuotetiedot täytyy näkyä, eikä asiakkaan pitäisi voida valita tuotetta ostoskoristaan, jota kauppias ei voi saada mistään!

Hinnoissa on suuria eroja, suomalaisessa lelulehdessä mainostetun autoradan hinta on 81-100 euroa ja samainen rata löytyy eräästä kaupasta 59.90 eurolla. Pienten muovilemmikkien puutalon hinta oli lähes 40 € vähemmän Amazon.co.uk:ssa. Hintavertailuja kannattaa tehdä, mutta hintojen vertaileminen lelujen kohdalla ei ole vielä niin helppoa kuin esim. elektroniikassa. Suomalaiset hintavertailukoneet eivät leluja ole vielä ottaneet kunnolla valikoimiinsa ja kaikkia Suomen markkinoille tuotuja tuotteita ei taas löydy ulkomaisista koneista. Lisäksi postituskulujen ja kaupan luotettavuuden kanssa pitää olla tarkkana.

Kuten sanottu suurin osa tilauksista on jo tehty ja muutama tilaus on lähetetty jo, nyt vaan odotetaan paketteja. Tänä vuonna haaste tuleekin olemaan niiden piilottamisessa utelialta silmiltä!

Mainokset